torek, 5. julij 2016

Kruh

Pravijo da mora dom dišati po peki in pretekli konec tedna je pri nas dišalo po kruhu.
Že dolgo ga pečem sama in pri tem malo eksperimentiram z različnimi vrstami moke, ržena, koruzna, polnozrnata, pa z dodatki kot so olive, orehi, rožmarin, suho sadje, oreščki, semenke...
Včasih je boljši, včasih je bolj sočen, mehkejši, okusnejši, včasih pa malo bolj "zbit", se bolj drobi, je premalo slan skratka ni pravila kdaj mi bo uspel malo bolj in kdaj malo manj. Nikoli pa ne ostane, ga vedno ga zmanjka, tudi tistega zbitega in drobljivega .
Tokrat sem spekla tri vrste kruha polnozrnatega z bučnimi semeni, belega in pa polbelega z dodatkom na vrtu natrganega svežega rožmarina mhhh kako je dišal in črnih oliv. Kljub vroči soboti in še bolj vroči kuhinji zaradi peke, je po hiši čudovito dišalo.
No naslednji dan ga je bilo le še za zajtrk.



Ni komentarjev:

Objavite komentar