ponedeljek, 22. junij 2015

Malinova marmelada

Maline so bogato obrodile in ker je to kar zahteven sadež, kar se tiče shranjevanja (če je premokro vreme ga hitro napade plesen), sem pohitela in skuhala malinovo marmelado. Ta je za mene (poleg borovničeve seveda) ena boljših, ker tako božansko diši.
Pri kuhanju pa nič ne kompliciram sladkor, limonin sok in maline. Seveda pa moram maline spasirati, ker nas motijo peške. Predvsem pa zato ker marmelado uporabljam tudi za peko peciva in res ne bi bilo dobro, da bi lincerje ali pa rulado namazala z marmelado polno pešk.


Za pokrovčke se moram še odločiti v kakšna "pokrivalca" jih bom oblekla. Vendar je za to (do konca leta, ko kakšno marmelado podarim) še čas.





2 komentarja:

  1. Občudujem vaš blog, so pa od ostalih tudi zelo zanimivi, ki jih sigurno poznate. Tudi jaz nabiram borovnice in me zanima, kako preprosto skuhate marmelado, če ni skrivnost. Ali jih s paličnim meš., sesekljate, da se lupinice zmeljejo. Ali maline, ribez,aronijo prej segrejete, da se lažje precedijo. Da pa ni preredko, ali je treba dodati želirno sredstvo. Nisem zagreta za želirno sredstvo, razen mogoče agar, se mi pa zdi, da malo spremeni okus okus.

    Še veliko tako zanimivih blogov in lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se opravičujem za pozen odgovor. Torej jaz vse jagodičevje segrejem da se zmehča in ga potem lažje prepasiram, šele nato prepasirani masi dodam sladkor. Prepasiram kar čez cedilo in ne uporabljam paličnika. Je pa res bolj packarija. Tudi jaz nisem ljubiteljica želirnih sredstev, včasih poleg kuham kakšno kislo jabolko, ja pa malo daljše kuhanje je potrebno.
      Dober tek

      Izbriši