torek, 27. junij 2023

Marmelade

 Ta čas dozoreva jagodičevje, ribez, maline, jagode, borovnice. Posledično je pravi čas za kuhanje marmelad. Ribez je po nekaj bolj sušnih letih kar bogato obrodil in včeraj so ga vnuki obrali, no malce sva tudi midva pomagala. Maline in jagode pa sem ga kupila na bližnji kmetiji (domače vnuki oberejo in pojedo sproti). Na žalost letos še ni bilo časa za nabiranje borovnic, no mogoče mi to uspe v prihodnjem tednu.


Tako je včeraj in nekaj preteklih dni hiša dišala, ker se je kuhala marmelada. Ker tako maline kot ribez pasiram čez cedilo, da v marmeladi ni pešk je to ena packarija. Prav tako ne uporabljam nobenih zgoščevalcev(no ribez že sam po sebi dovolj želira) le limonin sok in potem malce dlje kuham.




In potem mi je znanec pripeljal še marelice in so šle še te v predelavo, torej marmelade za zimo so.



Tudi peške malin in ribeza ne odvržem. Le te posušim in zmeljem ter uporabim pozimi za čaje




Ni komentarjev:

Objavite komentar