nedelja, 30. oktober 2022

Iz megle na sonce

     Dva dni smo izkoristili za poznojesensko kolesarjenje. Zapeljali smo se do sonca in sicer včeraj do Cola. Prebrcali smo dokaj naporno hribovsko turco. Najprej do Abrama pod Nanosom in potem spust do Ajdovščine ter preko Lokavca na Predmejo in nazaj na Col. Slikovita cesta proti Predmeji je proti vrhu speljana skozi skalne predore in nad globokimi prepadi, kar ji kljub težavnosti doda poseben čar.








    Danes pa smo izbrali bolj ravninsko, pa na žalost tudi prometnejšo traso in sicer od Brestovice pri Komnu do Gradeža in nazaj na izhodišče.
Lepo mestno jedro sestavljajo male uličice in nešteto lokalov, vse pa je zgoščeno okoli veličastne bazilike. V njej so menda čudoviti mozaiki, katerih pa si žal nismo uspeli ogledati, ker je potekal obred svete maše. Pa nič zato, ker smo prijetno topel sončen dan izkoristili za posedanje ob dobri kavi. Kot pravi domačini smo tudi prakticirali "Dolce far niente" oziroma sladko brezdelje.
    Je pa razpotegnjena peščena plaža bolj samevala in tudi v dokaj umazanem morju ni bilo kopalcev, le nekaj samotnih uporabnikov supov se je vozilo po mirni gladini.












    Lep dan pa smo zaključili z obiskom Turistične Kmetije Škerj v Tomaju





 


Ni komentarjev:

Objavite komentar