ponedeljek, 12. september 2016

Razgibana Sardinija

Nikoli si ne bi predstavljala da je ta Sredozemski otok, ki leži ob zahodni obali italijanskega škornja in južno od Korzike tako razgiban in slikovit.
Sardinija turistom in obiskovalcem ponuja ogromno. Čudovite plaže in kristalno čisto morje za tiste željne lagodnejšega dopusta,
razgibane gorske verige in neprometne ceste za tiste, ki so tudi na dopustu radi aktivni-kolesarji, pohodniki, plezalci

in pa nešteto malih mestec z bogato zgodovino ter raznoliko kulinarično ponudbo.


Štiri dni, kolikor sva s hčerko preživeli na tem krasnem otoku sva dobro izkoristili in tako kot je bil plan, prevozili (najeli sva avto) severni del otoka.
Potovanje sva pričeli zadnji dan avgusta, ko sva pozno zvečer  prispeli v Olbijo, mesto na severnem delu otoka.
Naslednji dan se je pričelo raziskovanje Sardinije- po planu prevoziti in si ogledati določena mesta in plaže na severni polovici otoka. Prvi dan je minil v vožnja po lokalnih obalnih cestah s  postanki  in lenarjenjem na peščenih plažah, ter kopanjem-čisti užitek.
Zaključek z ogledom in nastanitvijo v prijetnem mestecu Orosei.Drugi dan je bil namenjen obisku ene najlepših plaž, katera je dostopna peš-do nje je dobra ura hitre hoje ali pa po morju z barko. Midve sva seveda hodili slabo uro, ampak trud je bil vsekakor poplačan. Težja je bila vrnite navzgor, pa še peklensko vroče je bilo.


Sledilo je prečenje Sardinije ogled slikovitega mesteca Bosa, ter vožnja in nastanitev do Alghera.
Tretji dan je bil namenjen ogledu Alghera, nato pa je sledila vožnja v najin izhodiščni kraj Olbio, kjer sva si za zadnji dan privoščili počitek na eni od neštetih plaž v bljižini mesta.
In zaključek z eno besedo nepozabno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar