nedelja, 29. maj 2016

Planica

Izkoristili smo prekrasen konec tedna in se v petek podali na ogled "Športnega parka" v Planici: Res da niso še vsa dela dokončana, vendar ko se bo zasaditev nekoliko obrasla in bodo zaključena še vsa gradbena dela, bo to en prekrasen vadbeni center za športnike.
Podali smo se še na vrh "velikanke" s katere je čudovit pogled na dolino pod Poncami, pa še iz čisto drugega zornega kota vidiš celotno dolino.



Verjetno ni nikogar, ki na vrhu nebi pomislil na skakalce, ki imajo toliko poguma da se spustijo po njej in poletijo proti dolini. Lahko je iz naslonjača komentirati kako, in kje je kdo naredil napako da skok pač ni bil "nič posebnega".




Jaz pa imam do te skakalnice kar strahospoštovanje in vsakdo ki se po njej spusti je v mojih očeh junak.
Vsekakor priporočam tudi ogled muzeja, kjer je zgodovina skokov opisana v sliki in besedi, za popestritev pa je dodanih še nekaj simulacij.
Malo pa me žalosti gostinska ponudba in pa način, da ob vseh trumah obiskovalcev, ki si pridejo ogledat Planico ne moremo ali nočemo ponuditi obiskovalcem kaj več kot nekaj prozorno folijo zapakiranih sendvičev( v gostinskem delu poleg muzeja).In to pri tako raznovrstni domači hrani ki jo premoremo.





Ni komentarjev:

Objavite komentar