ponedeljek, 03. marec 2014

Grisini

In po sladkem se prileže še nekaj slanega. Slani domači grisini iz kvašenega testa z oljkami, rožmarinom, česnom, oljčnim oljem in domačo zeliščno soljo.
Recept je čisto enostaven naredimo običajno kvašeno testo, (kvas sem raztopila v mlačni vodi z žličko medu), kvasec sem dodala k moki (mešanica bele in semolino-grobe moke bolj podobne zdrobu katero v Italiji uporabljajo pri izdelavi testenin-jaz jo kupim v Eurospinu).Dodala sem še malo olja, soli, ter premešala-vgnetla v voljno testo, katero sem vzhajala toliko časa, da se je količina podvojila. Testo sem ponovno pregnetla, dodala nasekljane oljke, česen, rožmarin, lahko tudi sušene paradižnike, ter ponovno vzhajala, nakar sem testo razvaljala na debelino cca 1 cm, ter narezala na palčke, katere sem polagala na pekač, prekrit s peki papirjem in posut z domači zeliščno soljo. pekla sem jih na 200 stopinj toliko časa, da so spodaj dobile lepo rumeno barvo. Dišeče in hrustljave so se prav prilegle h kozarcu hladnega piva.



1 komentar:

  1. Zelo všečna zadeva :o) Bomo sprobali ...

    Vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši