ponedeljek, 25. maj 2015

Majčkeni indijančki

Idejo je dala hči, katera je tudi naredila večino dela.
Recept 2 x 130 g sladkorja
4 beljaki ali cca 125g
malo vanilijeve aroma
in cca 1/2 dcl vode
aja pa še majceni piškotki za osnovo(v Lidlu dobiš za ceno 1€ kar veliko vrečko)

Torej beljake stepeš z 130g sladkorja v kompakten sneg, drugih 130g sladkorja pa počasi vsipaš v vrelo vodo, da dobiš sladkorni sirup. Segreti moraš do 116 stopinj. Ne me spraševat zakaj ravno toliko ampak to nam je povedal kuharski mojster g. Goljat.
Sirup potem med mešanjem počasi vlivaš k beljakovi masi in mešaš toliko časa, da se masa malo ohladi.
Maso nadevaš v brizgalno vrečko in nabrizgaš na piškotke.
Nato segreješ še čokoladni obliv, ter vsak "indijanček" pomočiš v stopljeno čokolado.
Na koncu jih lahko še narahlo posuješ s kokosovo moko, zdrobljenimi lešniki, kakor vam je pač všeč.




 
Že po nekaj urah ni bilo ne duha in sluha o tem pecivu.

1 komentar: