sobota, 14. februar 2015

Najbolj srčkast dan v letu

Pustna sobota za kosilo sem skuhala, nekaj kislega, mastnega in sladkega torej jota s prekajenimi rebrci ter spekla krofe, take sladke, mastne, obilno napolnjene z domačo marelično čokolado, posladkorjene ali oblite s čokolado.







Če sedaj bere to kak strokovnjak za zdravo prehrano se samo "križa" in zavija z očmi. Kaj čem to je stara slovenska navada, da mora biti pust masten okoli ust. Potem pa se začne postni čas.


V teh čudnih časih nekako skušam vzdrževati to tradicijo. Tudi sladkarije sem imela pripravljene za male maškarce če bi pozvonile na vratih, pa je le teh iz leta v leto manj, no danes ni bilo niti ene žalostno.
In danes je tudi najbolj srčkast dan v letu Valentin, sicer preveč skomercializiran, ljubši mi je tisti stari slovenski rek "Sv. Valentin ima ključ od korenin" ampak če nismo preveč potrošniško usmerjeni lahko tudi brez nekih norih nakupov domače srčije in srčice presenetimo s kako srčkasto sladico.




So pa zopet presenetili na spletni strani http://www.dominstil.si/ kjer so objavili luštkan free print za Valentinovo.
 
 

5 komentarjev:

  1. Mjnam, kako zgledajo okusni, bi kar prišla pozvonit :) Ker se ne poznava, bi itak mislila da sem maškara :) Je pa moj najmlajši šel na turnejo danes in včeraj in je veliko bolje sprejet v starejšem delu naselja kot v novejšem, kjer živimo. In ko poslušam komentarje, so ljudjem obisk maškar bolj nadloga, kot veselje :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Zares je žalostno da se vsako leto manj otrok obleče v maškare in pozvoni na vratih. Je pa res da smo se tudi ljudje spremenili, nekaterim nam je tak obisk v veliko veselje, drugim pa v nadlogo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi pri nas doma se je oglasilo le pet maškar. Naši vnučki, ki so odšli po naselju, so le malo kje naleteli na odprta vrata. Na koncu so se oglasili še pri nas doma, kjer jih "nismo poznali". Nabrali so si nekaj stvari in z žarečimi očmi, vsi srečni prišli domov. Časi se na žalost zares spreminjajo.

    OdgovoriIzbriši