sreda, 24. september 2014

Velik projekt-prešita odeja-pregrinjalo

S pripravami za ta kar zajeten šiviljski projekt sem začela že pozimi ko je bil potek projekta objavljen na forumu http://otokzakladov.com/viewtopic.php?f=92&t=7985
Tako je skozi zimske ter spomladanske mesece počasi nastajala prešita odeja.
Izbrala sem odtenke in vzorčke v modrih, bež, belih ter rjavkastih tonih. Odeja je podložena z mehkim polnilom, prešita, ter ročno obšita z zaključnim robom.
Aplikacije so prišite z aplikacijskim šivom.

In končna velikost odeje 2,00 x 2,00m in poročno darilo je bilo narejeno ravno pravi čas.









5 komentarjev:

  1. Jaz bi imela eno vprašanje, ko tako gledam, kako se to prešije? Ročno? Samo po šivih, ki so že?
    Nekako mi nikoli ne gre skupaj kako na tako velikih odejah se to skupaj drži (zadnja stran + polnilo + prednja stran) in koliko se to zamika ko se šiva skupaj?



    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja prešiva se tako da pričneš v sredini in se pomikaš navzven.pri tej odeji je prešita najprej sredinska zvezda ozko ob zunanjih robovih, pa vsak del posebej z aplikacijo,zunanje zvezde ozko ob robovih in tako naprej. bistvo prešivanja je tudi, da posamezni liki izstopijo. V soboto imamo v dekanih srečanje in ta pri kateri sem bila jaz na tečaju bo pokazala tudi začetke patchworka. Vse je objavljeno na forumu kjer je zgoraj povezava pod temo Figovo srečanje.

      Izbriši
    2. Hvala za opis. Občudujem take zadeve, ker tako količino blaga in vsega skupaj obvladati, da se ne premika preveč...

      Izbriši
  2. Prečudovita! Kot Alexandra tudi jaz občudujem te patchwork odeje oziroma pregrinjala. Zdi se mi največja skrivnost, kako te koščke skombinirati in sešiti v nekaj tako velikega in lepega. Bravo Provansa, čudovita umetnina!

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudovita je, gotovo zmagovalna. Vrhunska. Moram prisurfat še na Otok, da preverim. Čestitke!

    OdgovoriIzbriši