nedelja, 27. julij 2014

Delček francoske pentlje

Za menoj je teden dni dopusta, no napornega vendar enega najlepših. Prekolesarili smo majčken delček "francoske pentlje" oziroma nekaj znanih prelazov.
Nameščeni smo bili v prijetni gorski vasici Les Deux Alpes na višini cca 1650m obkroženi s prekrasnimi hribi.Izhodišče je idealno tako za kolesarje, pohodnike, spustaše na kolesih ali smučarje (smučišče na ledeniku obratuje).

Kolesarili smo preko znanih in markantnih prelazov kot so Alpe d´Huez,

Col D´ Izoard

Col Du Galibier
Col de Sarrene
Lautaret


Čudovita pokrajina, majhne vasice s kamnitimi hiškami in pisanimi cvetnimi nasadi, slapovi, neokrnjena narava, svizci, travniki polni cvetja tudi na višini 2000m prekrasno in čisti odklop.


Prav tako je veliko možnosti za pohode po bližnjih hribih (obratujejo gondole, sedežnice...), za spustaše na kolesih,


za ljubitelje raznih adrenalinskih športov.V kraju je veliko majhnih trgovinic, lokalčkov, pa pekarna, odprt bazen, drsališče torej za vsakega se najde nekaj.
 

Tako to je bil delček mojega letošnjega aktivnega dopusta katerega delim z vami. Vreme nam je bilo na letošnje dokaj slabo poletje naklonjeno, tako da smo prekolesarili zadane cilje.
V živo je vse vsekakor še veliko lepše in vse te lepote in razsežnosti ni mogoče opisati v sliki in besedi. Enostavno morate to doživeti. in vam obisk teh krajev toplo priporočam.

Ni komentarjev:

Objavite komentar