četrtek, 15. november 2012

Marmorni šarkelj

Ja to pecivo-marmorni šarkelj je izhod v sili, ko vem, da moram nekaj na hitro speči. Hči -prava čokoholičarka pravi, da je to pecivo tako suho, da se kar iz ust pokadi.To pa samo zato ker v njem ni koščkov čokolade, kljub temu pa ga zmanjkalo v dveh dneh.

Potrebujemo
300g moke
1 pecilni prašek
4 jajca
180g sladkorja
2 dcl mleka
2 žlici ruma
120g masla
2 žlici grenkega kakava pomešanega z žličko sladkorja ali pa 6 dag čokolade v prahu


Gladko vmešamo maslo dodamo sladkor (nekaj ga prihranimo za sneg) in pa rumenjake.Prilijemo mleko in rum  ter polovico moke s pecilnim praškom. Šele sedaj vse skupaj zmešamo, ker če bi takoj ko smo dodali tekočini brez moke, bi se nam testo lahko sesirilo. Narahlo vmešamo preostalo moko in sneg iz štirih beljakov.
Polovico mase vlijemo v namazan pekač, v ostalo polovico, pa vmešamo kakav in vlijemo na belo maso v pekaču. Z vilicami masi narahlo premešamo med seboj.

 
Pečemo pri 180 stopinjah 30-45 minut.
 
 
 
Ohlajen kolač potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo k kavi ali čaju.Zares dobri so čaji iz čajne hiše http://www.cha.si/
 
 


 


 
 

1 komentar:

  1. Mene tudi danes čaka peka. Se psihično pripravljam že 3 dni.
    Pa tako lepe oblike je prišel iz modela. Lepo, lepo...

    OdgovoriIzbriši