Že nekaj let za Veliko noč pečem pinco po receptu sestre Vendeline.
Postopek je naslednji;
sestavine:
1kg moke
1,5dag soli
4 vrečke vanilij sladkorja
limonina in pomarančna lupinica
cca 2 dl mleka
20-30 dag sladkorja
20 dag masla
5-8 jajc
1 žlica ruma
kvasec:
8 dag kvasa
2dl mleka
1,5 žlice moke
malo sladkorja
premaz:
1 jajce
Naredimo kvasec- v mlačnem mleku razmešamo kvas, sladkor in moko, ter pustimo da vzhaja.
Moko presejemo, naredimo jamico v katero damo sol,vanilij sladkor, lupinici, toplo mleko s sladkorjem, razžvrkljana 3 cela jajca in rumenjake,rum, stopljeno maslo in na koncu vzhajan kvasec. Zamesimo mehko testo, ga pokrijemo in pustimo da vzhaja. Vzhajanega pregnetemo(če je potrebno dodajamo moko) in ga zopet vzhajamo. Ko naraste na dvojno količino, ga ponovno pregnetemo, ter damo v model kjer tretjič vzhaja. Na vrhu naredim križ, premažem s stepenim jajcem in pečem v vnaprej segreti pečici na 180 stopinjah cca 1 uro.
Naj vam tekne.
Ni komentarjev:
Objavite komentar