nedelja, 24. marec 2013

Kolesarske priprave Dalmacija 2013

Vse lepo hitro mine in tudi ta podaljšan kolesarski konec tedna v Zadru je minil kot bi mignil. V četrtek nihče ni verjel, da nam bo letošnje leto vreme naklonjeno za kolesarjenje. Na poti smo doživeli vse, mraz, dež in še burjo zaradi katere so zaprli Maslenički most. Ampak kot pravijo sreča je na strani pogumnih in popoldan smo že kolesarili v lepem, le malo bolj vetrovnem in hladnem vremenu.
 
 Cilj prvega dne Zadar-Vir-Nin-Zadar 60 km in popoldan posedanje na obali.


Za drugi dan je bila napoved lepa in to je obetalo že čudovito jasno jutro. Ravno prav za najdaljšo kolesarsko turo in otok Pag nekateri do Novalje , nekateri do Paga oziroma vzpona nad mestom. Lep kolesarski izlet 110 km, lepe ceste, malo prometa , vreme kot si ga lahko le želiš. Pa malo postanka in posedanja na sončku, res prijetno. Popoldan je bil pa namenjen bazenu, sprehodu, teku, savni...




Tretji dan so nebo prekrivali tanki oblaki ampak se je že kazal sonček in smo jo mahnili proti Biogradu po celini ter nazaj po magistralki.Super ceste- urejene na novo asfaltirane ne preveč prometa in za piko na i se je popoldan pokazal še sonček. Idealno.

 
 

Danes zjutraj pa burja, oblačno in hladno in smo kolesa samo pospravili v prikolico, ter se prav hitro odjavili iz hotela, kajti burja se je krepila in nas je skrbelo, da bo most zopet zaprt.

Imeli smo srečo, naklonjeno vreme, vseh skoraj štirideset kolesarjev brez padcev, malo "defektov" in poln avtobus zadovoljnih in presrečnih "Kolokovcev". Ja priprave 2013 so uspele, sedaj pa potrebujemo da se končno tudi pri nas začne pomlad in prežene to sivo mračno vreme.


Ni komentarjev:

Objavite komentar