Nadev
15 dag masla
20 dag mehke moke
1/4 do 1/2 mleka (lahko tudi več)
20 dag sladkorja
20 do 25 dag čokolade
vanilij sladkor
Maslo raztopimo, dodamo moko prepražimo in še preden zarumeni zalijemo z mlekom (še bolje je če je toplo se nam ne naredijo grudice) in med stalnim mešanjem prevremo. Mlečno prežganje naj bo tako gosto kot navadna kreme. Potem primešamo še nad paro zmehčano čokolado, sladkor in vanilij sladkor, ter vse skupaj ohladimo. Če je nadev pregost, ga lahko razredčimo z rumenjaki ali mlekom.
Vzhajano testo razvaljamo kot za vsako drugo potico, namažemo z ohlajenim nadevom in zvijemo.
pekač namažemo z maslom, potresemo z drobtinami ter vanj položimo potico, katero pustimo še kratek čas vzhajati. Pred peko jo prebodemo z vilico in pečemo na 180-200 stopinj cca 60 minut (odvisno od pečice).
Ni komentarjev:
Objavite komentar