nedelja, 30. junij 2024

V okolici Kamnika

     Ko je vroče se na kolo odpraviva zgodaj, da sva do najhujše vročine doma. Tokrat smo šli s kolegi poiskat hlad v okolico Kamnika natančneje v Kamniško Bistrico
    V jutranjih urah je bilo še malo prometa, tako kolesarjev kot tistih z jeklenimi konjički. Seveda pa to ne velja za planince, ki so želeli prehoditi kako daljšo turo. Ti so bili na izhodišču precej pred nami, ker je bilo parkirišče na koncu doline kar zasedeno. In vsakdo, ki je kadarkoli hodil v visokogorje ve, da se je potrebno odpraviti zgodaj, ker kasneje se vreme kar rado "skisa" oziroma nastanejo nevihte, ki pa so v poletnih mesecih kar pogoste. Ni prijetno pa še nevarno je če te sredi skal ulovi kakšno deževje z grmenjem in bliskanje.
    Kamniška Bistrica pa je vedno lepa, obkrožena z vencem prekrasnih gor. Ja že dolgo tega je, kar smo kar nekaj teh prehodili.
       




    Nazaj grede pa smo se vzpeli še čez Tunjice in ustavili v kavarni ob gradu Strmol na hladni pijači, kajti sonce je že kazalo svojo moč in v naših bidonih se je ostanek napitka že krepko segrel.
    No glavno je, da smo bili pred najhujšo vročino smo bili že doma, pa še dobro stotko smo prevrteli.






Ni komentarjev:

Objavite komentar