nedelja, 23. maj 2021

Obisk sončne Istre

    Glede na današnjo vremensko napoved sva že včeraj sklenila da skočiva čez mejo do morja, kajti za Istro je bila vremenska napoved obetavnejša.
    Oba imava potrdilo o prebolelosti Covida, zato sva upala, da na meji ne bo težav. Na mejnem prehodu Sočerga ni bilo ne kolone avtomobilov in tudi ne kakšnih drugih težav ob prehodu. 
    Zahodni del Istre je bil lepši, zato sva se po dolini Mirne zapeljala mimo Motovuna in prvi plan je bil Novi grad, pa sva se premislila končni cilj Peroj.





        Na plano sva potegnila kolesi in se v toplem in sončnem vremenu odpeljala proti Balam, Sv. Vincenatu, Kanfanarju in nazaj v Peroj. Prej pa še en postanek v Barbarigi na posladku. Skratka vozila sva se Kr'med starimi mesti in cvetočo ter dišečo naravo.









Po kolesarjenju malce posladka.



Seveda sem morala stopit v morje, sploh ni bilo mrzlo.


    Za konec pa še obisk Kotlov(dolgoletna želja) male vasice med Buzetom in Lupoglavom, znani po kotanjah v katerih se zbira in nato preko malih slapov in kaskad preliva modrozelena voda. V toplejših dneh so te kotanje polne kopalcev. Kraj je bil nekoč znan po mlinih in nekateri so vidni še danes.













        Krasno preživet dan.


Ni komentarjev:

Objavite komentar