sobota, 22. maj 2021

Čas za vrt

     Končno sem ujela dan brez dežja, da sem posadila plodovke. Doma vzgojene sadike paradižnikov, paprik, bučk in kumar so bile že kar velike in je bil skrajni čas, da jih presadim v vrt. Temperature tem zelenjadaricam, katere imajo rade toplo res niso nič kaj prijazne, pa čeprav smo že v zadnji polovici maja. 
  Vendar pa se počasi, ampak res počasi na vrtu le malce "premika".
    Grah je začel cveteti in pobrala sem prve redkvice ter špinačo. 
    Najbolj bujno od vsega pa odganja plevel, zato moram še danes razgrniti zastirko tudi po ostalih gredah. Zemlja pod njo ostane bolj rahla in manj  izsušena, predvsem pa je na gredah manj plevela.
    Postavila sem opore za grah in spletla oporno mrežo za kumare. Na vrtu se izogibam plastičnim mrežam in palicam za opore, čeravno zaradi le teh vse izgeda nekako bolj urejene. Moj vrt je na pogled bolj kaotičen, ker ne maram saditi vse v vrste in natančno odmerjenje ter ločene gredice, vendar mi je ljubše sajenje malce na počes. Skratka moj vrt deluje malce bolj "džungelsko"vendar mi je tak všeč, pa naj bo to zelenjavni ali okrasni del.




















    

2 komentarja:

  1. Tudi jaz lovim dneve brez dežja. V zadnjem času je to prava umetnost. Kljub dežju in mrazu je tvoj vrt lep. Presenečena sem, da tvoj grah že cveti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogoče zato, ker je bil presajen iz lončkov😊.

      Izbriši