Iz domače zelenjave bučke, paprike, por, paradižnik, zelena, peteršilj, malo soli, popra, skuhana in seveda prepasirana(imam "kaj je pa to mama" jedce) omaka za zimo.
Današnje kosilo pa tako lahko poletno z domačo skuto in dodatkom grškega jogurta, neke vrste sirnica mi napačno imenujemo sirov burek. Vlečeno testo, polnjeno s sirnim nadevom zvito v polžke in pečeno na 2500 stopinj.
Za testo cca 0,8kg moke
0,5l vode
0,5l vode
in malo soli
pustim v pokriti posodi počivati cca 1/2 ure
Za nadev
0,5 kg skute
1dl kisle smetane
125 g kajmaka
2 jajci
1dl kisle smetane
125 g kajmaka
2 jajci
Testo sem razdelila v tri hlebčke in vsakega razvaljala v krog premera cca 30 cm, ga premazala z oljem in pustila cca 5 minut. Testo sem tanko razvlekla, pokapala z raztopljenim maslom in nanesla nadev po celotni dolžini zgornjega in spodnjega robu testa (cca 5cm v širini) ter z obeh strani enakomerno zvila proti sredini (tu sem pustila cca 2 cm in razrezala, da sem dobila dva tanka svaljka debeline cca 3-4 cm). Iz vsakega svaljka sem oblikovala dva polžka, jih premazala z maslom in pekla na 200 stopinj cca 30 minut oziroma da so dobili lepo zlatorjavo skorjico.
Poleg se je prilegel hladen gost jogurt.
Ni komentarjev:
Objavite komentar