Recept je dokaj enostaven
4 jajca
15 dag masla
15-18 dag sladkorja
2dcl mleka in žlica ruma
30dag moke
žlička pecilnega praška
10dag čokolade v prahu
in pa začimbe, piment, cimet, kardamon, nageljnove žbice, limonina lupinica, vanilija (lahko pa vse to nadomestite kar z mešanico začimb za kuhano vino katero dobite v trgovinah med začimbnimi mešanicami)
Med mešanjem masla izmenjaje dodajajte sladkor in rumenjake. Nekaj sladkorja prihranite za beljake in jih stepite v sneg.
Dodajte mleko z rumom in polovico moke, da se testo ne sesiri in šele tedaj dobro umešajte.
Nato dodajte sneg beljakov in preostalo moko s pecilnim praškom ter začimbami in vse skupaj rahlo umešajte v testo. Razdelite ga v dva dela ter v enega dodajte čokolado v prahu.
V nameščen pekač vlijte svetlo, nato še temno testo. Jaz oba testa kar v pekaču še malček premešam z vilicami za lepši vzorček.
Pecite 40-50 minut na 200 stopinj.
Ohlajenega potresite s sladkorjem v prahu ali oblijte s čokoladnim oblivom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar