nedelja, 7. avgust 2016

Malo po sosednji Avstriji in malo pri nas

Zadnje dni dopusta sva kolesarila malo čez mejo. Zgodaj zjutraj sva se podala proti mejnemu prehodu Ljubelj. Skozi staro mestno jedro Tržiča, proti Podljubelju in naprej proti vrhu. Na cesti je bilo malo več prometa vendar ni bilo moteče.

Sledil je spust proti Borovljam, pa naprej proti Selam, kjer se je cesta po ozki soteski vseskozi rahlo dvigala. In Na koncu se je odprl pogled na vas Sela ki leži na višini dobrih 900 m. Vas leži na planoti s pogledom na greben Košute.




Na koncu vasi je sledil še dober kilometer dolg vzpon na Šajdo in potem spust proti Železni kapli.


Od tu pa zopet vzpon proti Jezerskem vrhu in mejnem prehodu. Ta del ceste je lepo speljan, z ne prehudim naklonom. Potem pa je sledil spust do jezera in naprej proti dolini.



Lepi kraji , dokaj neprometne ceste, čudoviti razgledi in na koncu skoraj 145 prevoženih kilometrov in kar nekaj višinskih metrov.

Naslednji dan pa je bilo na sporedu nekaj lažjega- Rogla iz Zreč. Ha, ha sem mislila lažjega pa ni bilo. Bilo je krajše ampak strmina pa tudi ni bil"od muh".
V prvih petih kilometrih je klanec kar hud kasneje pa popusti in do vrha  sem prav uživala v vožnji.


Na vrhu je bilo veliko popotnikov, športnikov (na pripravah), kolesarjev in izletnikov. Čudovita zelena pokrajina, prijeten hlad, ter prijaznost gostinskega osebja so nas prepričali da Roglo še obiščemo in smo se kar težko vrnili v poletno vročino v dolino.



Ni komentarjev:

Objavite komentar