Ker prav vsi družinski člani obožujejo to sladico jo naredim večkrat, običajno ob koncu tedna. Je enostaven recept in najbolje je, da jo pripravite kakih 6 ur prej, ampak pri nas nebi zdržala toliko časa v hladilniku in ker mi običajno primanjkuje časa, jo postavim za kakšno urico v zmrzovalnik, da se strdi.
In sedaj recept:
500g sladke smetane
1 vanilijev strok
50g sladkorja
2 lističa želatine
Strok prerežem in postrgam semena, ter jih dodam v smetano, prav tako strok, 50 g sladkorja in vse skupaj ob mešanju zavrem.Nato zmanjšam ogenj in kuham še približno 10 minut. Medtem namočim lističa želatine v malo hladne vode. Ko je smetana kuhana jo odstavim iz ognja ter dodam zmehčana in ožeta lističa želatine in mešam toliko časa, da se razpustita.
Smetano nalijem v modelčke ali kozarčke katere sem predhodno oplaknila z mrzlo vodo. Smetano postavite v hladilnik ali če ste bolj na tesno s časom v zmrzovalnik, da se strdi.
Sedaj je čas, da naredimo preliv, ta je običajno iz gozdnih sadeže,lahko pa tudi višenj, breskev...
Jaz sadje segrejem v kozici dodam amareto (ali kakšen sadni liker) in sladkor v prahu po okusu in počasi dušim.
Običajno strjeno smetano zvrnemo na krožniček in prelijemo z ohlajenim sadnim prelivom. jaz pa postopek poenostavim in sadno omako dodam kar v kozarčke ali modelčke.
Res enostavna sladica za štiri sladkosnede.
Ni komentarjev:
Objavite komentar