sobota, 17. avgust 2024

Po lepi Gorenjski

     Naš današnji cilj je bila Radovna, zato smo se od doma odpeljali že ob  šesti uri zjutraj, ko se je sonce šele začelo prebujati, vedeli pa smo, da imamo pred seboj dolgo pot in bo nazaj grede že vroče.
V teh dopustniških dneh, se trudimo in tako tudi načrtujemo kolesarske izlete, da se v čim večji meri izognemo turističnih krajev in vozimo po stranskih manj prometnih cestah. 
    Tako je bilo tudi danes, po stranskih do Jesenic in potem po kolesarski ,ki ima nekaj kratkih a dokaj strmih vzponov 15% in 17% do Mojstrane. Kratek postanek za kavo, nakar nas je čakal lep šest kilometerski vzpon do Radovne, ki se konča s kratkim spustom. Prekrasna zelena dolina, ki jo obkroža venec gora, cesta skozi dolino pa polna kolesarjev, pohodnikov in tudi nekaj avtomobilov. Del ceste skozi Gorje do Blejske obvoznice je bil kar prometen, smo se pa turistične gneče na Bledu uspešno izognili z vožnjo po kolesarski stezi ob obvoznici. Se je pa kolona pločevine vila nepretrgoma vse do Lesc in še dlje.
Mi pa smo ponovno izbirali stranske ceste (čeprav so bile v tem delu dneva tudi te že dokaj prometne) za vračanje proti domu. Še en lep izlet po naši prekrasni zeleni deželici.


































Ni komentarjev:

Objavite komentar