petek, 4. december 2020

Hiša diši po peki

 Tradicionalno pred Miklavževim večerom pečem piškote. Z letošnjo peko sem pričela kakšen dan prej, ker je lepo in domače če hiša diši po domačih piškotih.
 Otroci, vnuki, mož, tašča vsi pričakujejo da bodo za Miklavžev večer na mizi domači, dišeči piškoti. Seveda poizkušam vsako leto kakšen nov recept, pa ga prilagajam malce po svoje in po svojem okusu dodajam začimbe.
Seveda morajo biti piškoti "obogateni" s čokoladnim oblivom, domačo marmelado, čokoladnim nadevom...
Testo vedno naredim dan pred peko in ga čez noč shranim v hladilnik. Namesto belega sladkorja velikokrat uporabim rjavega ali pa celo muscovado to je tisti temno rjavi skoraj črni sladkor kateri da piškotom tako posebno aroma sploh orehovim.
Od začimb pa piment, cimet, klinčki, kardamon, arome, lupinice citrusov...












2 komentarja: