Moj glavni pomočnik pri peki je
No sedaj pa k piškotom.
Po že večkrat preizkušenih receptih sem spekla razpokane piškote, orehove rogljičke v katerih sem orehe zamenjala z lešnike, ter minjone.
Izdelava je enostavna in vam ne bo vzela veliko časa.
Razpokani piškoti
250g kokosove moke
120g mlete čokolade
100g mletih orehov (nadomestila sem jih z lešniki)
250g sladkorja v prahu (jaz vzamem 180g in je dovolj)
3 jajca
sladkor v prahu za posip
Skupaj zmešamo rumenjake, sladkorno moko, čokolado, orehe in kokosovo moko(mešanica je bolj suha). Beljake stepemo v trd sneg ter ga narahlo vmešamo v preostalo zmes. Iz mase oblikujemo za oreh velike kroglice, katere povaljamo v sladkorni moki in položimo na pekač obložen s peki papirjem ter pečemo od 8 do 10 minut na 200 stopinj (lahko tudi manj-odvisno od pečice). Ko piškote vzamemo iz pečice so še mehki, zato jih pustite na pekaču, da se ohladijo.
Orehovi rogljički
250g masla
1 vanilij sladkor
1 jajce
140g orehov
250g moke (če je potrebno jo kasneje dodajamo)
70 g sladkorne moke
sladkorna moka za potresanje
Iz vseh sestavin zamešamo testo, naredimo dolg svaljek katerega narežemo na cca 1 cm debele rezine iz katerih oblikujemo rogljičke in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem .Pečemo jih na 180 do 200 stopinj dokler ne postanejo zlato rjavi. Ohladimo jih na rešetki in ohlajene povaljamo v sladkorni moki.
Mignjoni
2 zavoja masla (2x250g)
450g moke
50g kakava
5 jajc
limonina lupinica
vanilij sladkor
300g sladkorja v prahu
marelična marmelada
obliv
100 g jedilne čokolade
100g masla
Maslo penasto umešamo, dodamo jajca, sladkor,limonino lupinico in vanilij sladkor.Maso razdelimo na dva dela. Enemu delu dodamo 250 g moke, drugemu pa 200g moke in 50g kakava. Vsako maso posebaj razmažemo na pekač obložen s peki papirjem in pečemo cca 10 minut na 200 stopinj.
Pečeni testeni plošči razrežemo na polovico in ohladimo na rešetki. Ohlajene plošče polagamo eno vrh druge, vmes pa jih premažemo z dobro domačo marelično marmelado. Sestavljeno pecivo na vrhu prekrijemo s polo peki papirja in ga obtežimo (še najbolje je čez noč) da se plasti med seboj lepo povežejo. Pecivo na tanko premažemo z marelično marmelado in oblijemo s čokoladnim oblivom (jaz sem potresla po vrhu še zmlete lešnike). Ko se obliv strdi pecivo narežemo.
Ti domači piškoti se vam bodo kar topili v ustih in ves vloženi trud bo nagrajen.
Nekaj sem jih še uspela rešiti in poslikati.
Ni komentarjev:
Objavite komentar