četrtek, 4. julij 2024

Za obraz in telo

     Pred leti, natančneje leta 2018 sem bila na enodnevnem tečaju izdelovanja krem  (kreme od A do Ž)   https://www.magnolija.si/  in od takrat si sama izdelujem kreme za obraz in telo. Običajno naredim bolj lahko in vlažilno kremo za čez dan, ter kremo za čez noč, ki je bolj gosta in hranilna. 
    Res bi morala ponovno iti na kak obnovitveni tečaj, ker so se nekatere smernice pri izdelavi domače naravne kozmetike v teh letih spremenile, ampak za to bo čas v zimskih mesecih. Zaenkrat mi navodila, znanje, literatura ter zapiski iz takratnega tečaja zadoščajo. 
    Na domačem trgu dobim vse sestavine, eterična olja pa kupujem v tujini, kjer so preverjeno prava s priloženimi certifikati in ne nek kemijski nadomestek.
    Tokrat sem si po navodilih oziroma recepturi takratne vodje tečaja izdelala še maslo za telo iz mešanice mandljevega olja ter karitejevega masla. 
    Tako za kak mesec sem preskrbljena, potem v jesenskih in zimskih mesecih pa pričnem izdelovati  mešanice z EO proti prehladom, za odpornost, za razkuževanje prostorov... Glede uporabe EO v domače namene sem se prav tako udeležila tečaja in pridobljeno znanje s pridnostjo uporabljam.
    Prednost izdelovanja domače kozmetike je, da za vsa mazila, kreme, mešanice z EO vem kaj dejansko je v teh izdelkih ter katere sestavine sem uporabila, z dodatkom nekaj kapljic EO pa še dišijo božansko. 








Ni komentarjev:

Objavite komentar