nedelja, 28. julij 2024

Počitek po kolesarjenju

     Vroči so ti poletni dnevi in če želimo kolesariti, se od doma odpravimo zgodaj, sploh pa ,če je v planu kakšna daljša tura. Ker smo včeraj obrnili kar nekaj kilometrov in tudi višinskih metrov, je bil danes bolj ležeren dan, dan za počitek.
    Včeraj pa malce po Sloveniji in malce po sosednji Avstriji. Od doma, do Tržiča in naprej proti Ljubelju. Na žalost je bilo že zjutraj ogromno prometa in do mejnega prehoda ni bilo nič kaj prijetno vrteti pedala.


Sledil je spust proti Borovljam in potem po soteski naprej proti vasici Sele.



    Na vrhu vzpona, se pogled odpre na prekrasno dolino z vasico, katero obkroža venec čudovitih vršacev. 






    Po dolini je sledilo nekaj lahkotnih kilometrov, pred zaključnim vzponom na Šajdo. Ja ni bil "mačji kašelj".





    Sledil je spust proti Železni Kapli (s te druge strani se mi je videl vzpon še strmejši, dobro da smo se spuščali). Tu pa kratek postanek, da smo napolnili bidone in sledil je še zaključni vzpon na Jezerski vrh. Ta je bil po naklonih lažji, le daljši. 


    Do doma nas je čakalo še dobrih 45 kilometrov, od tega zajeten del spusta in ja bilo je že vroče. Na koncu se je nabralo skoraj 150km in 2300 višinskih metrov. Ja je bil kar zalogaj in ne vem če nisem to traso prevozila s tem kolesom zadnjič 😉.   


2 komentarja:

  1. Pozdravljeni,
    to je blo pa kar nekaj kilometrov in višincov😁👍. Zanima me ali ste kolesarili skozi tunel, ali je še kakšna druga pot?
    Lp
    Alenka

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja je bilo kar nekaj kilometrov in višincev tudi, vendar mi je bilo najtežje do mejnega prehoda. Veliko prometa in spodnji tunel ki ni osvetljen, vendar druge poti ni no vsaj jaz je ne poznam. Skozi mejni tunel ni tak problem ker je osvetljen in še dovolj širok.

    OdgovoriIzbriši