Ob slabem vremenu imam vedno željo po pecivu ,nisem izbirčna in mi je vseeno slano ali sladko. Odvisno od priložnosti oziroma želje, za po kosilu sladko, za prigrizek slano. Seveda pa moram za tista peciva kjer uporabim drožni nastavek to planirati vsaj dva dni prej, ker te vrste peka zahteva daljši postopek.
Tokrat sem za prigrizek spekla slane preste. Take velike, mehke, zlato rumeno zapečene, posute z grobo soljo (recept je iz knjige avtorice Anite Šumer). Poleg se prileže kozarec piva.
Za sladki prigrizek po današnjem kosilu, pa sladke princeske oziroma princes krofi. Polnjene z jajčno kremo in stepeno smetano, po vrhu pa na rahlo popršene s sladkorno moko.
Recept sem prebrala na spletu v Odprti Kuhinji.
Sedaj je pa skrajni čas, da se vreme izboljša da grem malce "brskat" po vrtu, ali pa na kolo, tek, karkoli, samo da se odmaknem od pečice. Ker če se bo tako kislo vreme nadaljevalo, bom od pomanjkanja gibanja, peke in zaužitja pekovskih izdelkov postala en mehak, velik, okrogel krof 🤣.
Ni komentarjev:
Objavite komentar