Obožujem testenine in tako so vsaj enkrat na tedenskem jedilniku, rezanci, tortelini, ravioli... Za testo ostro moko, ali pa zmešam belo in semolino, pa 3-4 jajca in malce soli. Moko presejem, v sredino dam razžvrkljana jajca in sol, ter umešam, ugnetem testo, toliko časa da je voljno in mehko. Potem ga zavijem v prozorno folijo in pustim počivati vsaj pol ure. Razvaljam ga ročno ali pa s strojčkom odvisno kako veliko potrebujem. Kar se polnjenih testenin tiče, jih običajno polnim s skutnim nadevom (pekorino, parmezan, mozzarella, rikota, jajce, sol,poper). Tokrat sem naredila raviole oziroma nekaj njim podobnega, ker gre s posebnim pripomočkom bistveno hitreje (tisti pravi profesionalni kuharji bi se verjetno zgražali) po obliki so pa nekaj vmes. Za "mirno vest" sem naredila še nekaj tistih "ta pravih" z zobatim koleščkom. Oblike so pa tako, tako😊. Za omako ne bom komplicirala, na maslu bom prepražila malce žajblja ali zelišč in to je to.
Ni komentarjev:
Objavite komentar