sreda, 3. april 2024

Domači ravioli ali nekaj podobnega

     Obožujem testenine in tako so vsaj enkrat na tedenskem jedilniku, rezanci, tortelini, ravioli... Za testo ostro moko, ali pa zmešam belo in semolino, pa 3-4 jajca in malce soli. Moko presejem, v sredino dam razžvrkljana jajca in sol, ter umešam, ugnetem testo, toliko časa da je voljno in mehko. Potem ga zavijem v prozorno folijo in pustim počivati vsaj pol ure. Razvaljam ga ročno  ali pa s strojčkom odvisno kako veliko potrebujem.  Kar se polnjenih testenin tiče, jih običajno polnim s skutnim nadevom (pekorino, parmezan, mozzarella, rikota, jajce, sol,poper). Tokrat sem naredila raviole oziroma nekaj njim podobnega, ker gre s posebnim  pripomočkom bistveno hitreje (tisti pravi profesionalni kuharji bi se verjetno zgražali) po obliki so pa nekaj vmes. Za "mirno vest" sem naredila še nekaj tistih "ta pravih" z zobatim koleščkom. Oblike so pa tako, tako😊. Za omako ne bom komplicirala, na maslu bom prepražila malce žajblja ali zelišč in to je to.







  

Ni komentarjev:

Objavite komentar