nedelja, 28. november 2021

Medena peka

     Včeraj, drugo leto zapored je bil dan za peko piškotov z vnuki. Zaradi lažje izvedbe sem predhodno pripravila medeno testo in ga pustila počivati nekaj ur. Ko so prišli mali peki je vsak dobi kos testa , katerega sva jim ga z možem zvaljala, oni pa so izrezovali piškote in  jih krasili s sladkornimi okraski.  Veliko teh sladkorčkov je končalo v malih ustih, veliko jih je bilo po tleh in vsepovsod okrog, pa kaj zato, ko pa so otroci tako uživali. Naj tudi oni občutijo domačnost in bližino praznikov in to brez obiskovanja trgovin, no pa saj je bil tako ali tako svetovni dan brez nakupov. Kakšna neumnost, predhodni je bil pa dan brezglave potrošnje, pa kakorkoli...
   Na koncu smo izdelke ločeno spekli, ohladili in vsakemu svoje zapakirali v vrečko z imenom. Danes zjutraj so se posladkali pri zajtrku.
    Ker sem pa sama tudi malce otročja in se moram skoraj v vsem preizkusiti sem okrasila nekaj medenjakov s sladkornim oblivom, pa nekaj malih medenih hišk(modelček je bil domač iz tanjšega kartona).No izdelki so pa res čisto začetniški😉 in tudi malo ne podobni vsem lepim stvaritvam🤔 ki jih objavljajo spretnejše pekarice od mene, pa kaj potem saj niso vse stvari ki jih naredimo perfektne in zakaj bi samo tiste lepe pokazali.
    Bistveno je da smo se imeli lepo, da smo se družili in skupaj nekaj naredili.
    

 






3 komentarji:

  1. Tile piškoti so videti zelooo mamljivo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj Mojca, kako lepo. Veliko krat se spomnim, kako smo msmi pomagale peči piškote. Pa je testo padlo na tla, pa smo tacale vseokrog, da je na koncu bilo testo že kar rjave barve in smo pekle piškote za kokoši. A je bilo vseeno lepo.
    Tvoje hišice in ostali piškoti so pa tooop. Čudoviti!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O hvala,ja res oba z R.želiva da se vnuki spominjajo praznikov glede na taka druženja, so pa uživali in tudi naslednji dan ko se je pri zajtrku vsak sladkal s svojimi medenjaki.

      Izbriši