ponedeljek, 14. junij 2021

Baška grapa in Kras

     Ob koncih tedna res izkoristiva lepo vreme in s kolesom narediva kak daljši izlet. Dva tedna nazaj je bila to lepa kolesarska tura Škofja loka-Žiri-Idrija-Most na Soči-Baška grapa-Petrovo Brdo in po Selški dolini nazaj domov. Kadarkoli izbereva to traso vem da bo naporna, vendar me Baška Grapa vedno znova neustavljivo privlači s svojo odmaknjenostjo, mirom, lepoto... in seveda ne morem da nebi omenila filma filma Na svoji zemlji in znamenitega stavka "Glej jo našo grapo, Baška grapa". 










    In pretekli konec tedna natančneje v soboto sva se odpravila  oziroma odkolesarila na Kras. Do Žirov sva se pripeljala z avtom naprej pa s kolesom Rovte-Logatec-Postojna-Dutovlje-Manče-Vipava-Col-Črni vrh-Godovič in čez Medvedje brdo nazaj v Žiri. Sicer mi je ljubše kolesarjenje po Krasu v jesenskih mesecih ko so barve take mehke, tople, vinogradi polni grozdja, temperature bolj zmerne. Vendar je bil plan tak, da ujameva še delček vzdušja Kolesarske dirke po Sloveniji in ta dan so štartali v Vipavi.
    Vendar ima Kras vedno nek čar, lepoto... Lepo je to opisal Oton Župančič "Moja duša je židane volje, kot bi bila pila kraški teran". 
    












 

Ni komentarjev:

Objavite komentar