petek, 13. november 2015

Sladki dnevi

Po res dolgem času sem imela tako imenovan pekovski dan. Pecivo le redkokdaj kupim, ampak ga pečem sama. To mi je v veselje, pa še domače razveselim Med tednom zaradi pomanjkanja časa izbiram med enostavnejšimi recepti, katerih priprava je hitra in nezamudna, konec tedna pa se posvetim, seveda če je prava volja tistim za pripravo katerih potrebujem  predvsem čas. Pri izbiri sestavin ne varčujem ter izberem najboljše -jajca imamo tako ali tako doma, maslo pri lokalnih pridelovalcih, prav tako smetano in mleko, moko preizkušenega pridelovalca, marmelada je domača...
 
Peka primorske pince oziroma tako imenovanega italijanskega sladkega kruha samo po sebi ni zahtevno, je pa postopek (zaradi večkratnega vzhajanja ) dolgotrajen in sicer tja do pet ur. Ta krasni recept sem že pred leti dobila  na spletnem portalu http://www.dominstil.si/. Od takrat je to pecivo velikokrat na našem jedilniku.




In ker smo od kolegov dobili v dar orehe, smo le te strli in spekla sem čudovito rahle orehove rogljičke, kateri so se kar stopili v ustih.




Pa še male čokoladne tortice za tiste ki brez čokolade ne morejo, polnjene s slastno masleno-čokoladno kremo in seveda čokoladnim oblivom.

Po vsej tej količini sladkih pregreh bo potrebna konec tedna intenzivna rekreacija. Tek ali pa vsaj vzpon na kakšen bližnji grič.


Ni komentarjev:

Objavite komentar