Sedaj ko je veliko jabolk, tistih domačih, drobnih, ne špricanih pa zato malo črvivih in "grintavih" in vendar tako okusnih je to pecivo kot nalašč.
Je enostavno za pripravo , pa še sezonsko. Morda bi lahko to pecivo pripravili tudi z drugim sezonskim sadjem (nisem še poizkusila), in bi bilo ravno tako okusno.
Torej potrebujemo:
zavitek listnatega testa, ali pa ga pripravimo sami za velikost pekača
1 kg jabolk (odvisno od pekača)
500ml sladke smetane
3 rumenjake
2 vanilij sladkorja
cimet
za premaz:
300 ml marelične marmelade
2 zamaška ruma
Testo razvaljamo na valikost pekača, ter ga prekrijemo z na tanke rezine narezanimi jabolki. Ti naj se prekrivajo (kot strešniki).
Vse to prelijemo z mešanico smetane rumenjakov in vanilij sladkorja. Po vrhu potresemo s cimetom. Pečemo cca 40 minut na 180 stopinj.
Pečeno premažemo z mešanico marelične marmelade ter ruma in pečemo še 5-10 minut.
Razrežemo ter ponudimo samo ali pa s kupčkom stepene smetane.
Sladek dober tek vam želim
Kako mora bit pa tole dobro! Super recept.
OdgovoriIzbriši