nedelja, 26. oktober 2014

Jabolčna krostata

Sedaj ko je veliko jabolk, tistih domačih, drobnih, ne špricanih pa zato malo črvivih in "grintavih" in vendar tako okusnih je to pecivo kot nalašč.
Je enostavno za pripravo , pa še sezonsko. Morda bi lahko to pecivo pripravili tudi z drugim sezonskim sadjem (nisem še poizkusila), in bi bilo ravno tako okusno.
Torej potrebujemo:

zavitek listnatega testa, ali pa ga pripravimo sami za velikost pekača
1 kg jabolk (odvisno od pekača)
500ml sladke smetane
3 rumenjake
2 vanilij sladkorja
cimet
za premaz:
300 ml marelične marmelade
2 zamaška ruma

Testo razvaljamo na valikost pekača, ter ga prekrijemo z na tanke rezine narezanimi jabolki. Ti naj se prekrivajo (kot strešniki).
Vse to prelijemo z mešanico smetane rumenjakov in vanilij sladkorja. Po vrhu potresemo s cimetom. Pečemo cca 40 minut na 180 stopinj.



Pečeno premažemo z mešanico marelične marmelade ter ruma in pečemo še 5-10 minut.
Razrežemo ter ponudimo samo ali pa s kupčkom stepene smetane.




Sladek dober tek vam želim

1 komentar: