ponedeljek, 14. julij 2014

Davča

Kljub dokaj hudem padcu s kolesom dober mesec nazaj zopet kolesarim. Sicer je prisoten še kanček strahu in pa še večja previdnost na naših prometnih in dokaj slabo vzdrževanih cestah.
Prejšnji teden smo bili na Jezerskem vrhu, kamor smo se odpeljali vzpodbujat kolege iz kolesarskega kluba Koloka, kateri so se udeležili Maratona Alpe, menda najlepšega pa tudi enega izmed najtežjih kolesarskih preizkušenj pri nas, pa še vročina je pritisnila na vso moč.


 
Ta teden pa smo se peljali po čudoviti, nove cesti iz Selške doline v Davčo, pa naprej proti Črnem vrhu, sledil je spust skozi vasici Robidnico in Leskovico proti Kopačnici in Hotavljam.
Jutro je bilo za spremembo od preteklih turobnih in deževnih dni lepo, sončno in dokaj toplo,ozračje in okoliški grički pa so bili bleščeče čisti od dežja.
 .

Vzpon do smučarske ploščadi je bil vsaj za mene dokaj zahteven, sem bila pa potem nagrajena s prekrasnim razgledom po Škofjeloškem hribovju.





Zanimiva "zbirka" razstavljena  na gospodarskem poslopju v Leskovici
 

Urejen izvir termalne vode katera priteče iz globine 460 m in ima stalno temperaturo 23,4 stopinj v Kopačnici. Vse v zelenju, malo ljudi, mir, ja kar težko sem odkolesarila naprej...
 



In za konec postanek na loškega kopališča s pogledom proti gradu


Ni komentarjev:

Objavite komentar