Pretekli konec tedna sem imela na rekreativno športnem delu čisto ničlo, sem se pa malo bolj odrezala v kuhinji. V Kopru je bila prireditev http://www.sladka-istra.si/sl/, pri meni v kuhinji pa sladek konec tedna. Pa tako lepo jesensko vreme je bilo zunaj, mene pa je zagrabila ta sladka peka. Sicer veliko raje pečem v jesenskem in zimskem času, ko je kratek dan, mraz in turobnost, po hiši pa tako lepo diši po pecivu. Poleg se prileže kakšen dober čaj iz rožic nabranih in posušenih čez poletje, ali pa sladka gosta vroča čokolada s kepico puhaste smetane. V bolj mrzlih dneh pa mogoče vroč grog ali pa kuhano vino z množico močno dišečih začimb.
Ampak zima in turobno jesensko vreme lahko še malo počakata, sedaj naj bo še malo tiste prave , prijetno tople, v barve starega zlata odete dišeče jeseni. Ko je nebo tako modro in čisto kot solza, ter sonce tako prijetno toplo. Ko svetloba dobi tiste mehke nežne odtenke in se sence podaljšajo.Ko se listje obarva v tople barve in polja pokrijejo meglice kot nežen pajčolan.
Ni komentarjev:
Objavite komentar