In po kosilu je bil čas za nekaj sladkega pa je prišla na vrsto klasičena enostavna lešnikova torta po Jamijevem receptu.
Potrebujemo nizek pekač za pite katerega namastite z maslom.Pečico segrejete na 190 stopinj.
ostale sestavine
120 g zmehčanega masla
130 g lešnikov (jaz sem vzela že vnaprej zmlete) če pa imate čas pride okus lešnikov najbolj do izraza če jih v pečici popečete toliko da pozlatijo in jih potem zmeljete v fin prašek
130 g sladkorja
4 velika jajca (beljake in rumenjake ločimo)
lupinica pomaranče (jaz sem vzela pomarančno aromo)
30 g moke
130 g skute
2 žlici maka
ščep soli
3 žlice marelične marmelade
50 g naribane dobre jedilne čokolade
Maslo in sladkor penasto zmešamo, vmešamo rumenjake (vsakega posebaj)in pomarančno lupinico.Zamešamo mak, skuto,lešnike ter na koncu narahlo vmešamo presejano moko in sneg iz beljakov s ščepcem soli.
Testo vlijemo v namazan in z moko potresen pekač in pečemo 25-30 minut.
Pečeno torto pustimo da se ohladi, nato jo premažemo z marelično marmelado in enakomerno potresemo z naribano čokolado.Pri meni ni bilo nobene dobre jedilne čokolade pa sem improvizirala in potresla s čokolado v prahu.
Poleg postrežemo žlico kisle smetane.
Želim vam uspešno peko.
Ni komentarjev:
Objavite komentar