Ob koncu tedna večkrat spečem kruh. Osnova je bela moka cca 1/2 kg, malo soli 1/2 dcl oljčnega olja in pa 1/2 kocke kvasa raztopljenega v topli vodi s ščepcem sladkorja in malo moke. Kvasec potem prilijem k moki, dodam sol in pa olje in vgnetem v testo, katero naj bo mehkejše, zato sestavine oziroma količino moke in tekočine temu sproti prilagajamo. Le to potem pustim vzhajati na toplem 3/4-1 ure. Stresem na pomokan pult , zopet pregnetem in oblikujem v hlebček ter prestavim v pekač. Na vrhu naredim tri globoke zareze in pustim vzhajati še cca 15 minut. Kruh potisnem v pečico segreto na 220 stopinj in pečem pri tej temperaturi cca 10-15 minut nato pa temperaturo znižam na 180 stopinj in pečem še 1/2 ure. Seveda pa je vse to odvisno od pečice in se ni potrebno trdno držati teh časov in temperatur, temveč pečemo po svojem občutku.
Lahko pa v to osnovno mešanico vmešamo drobno sesekljane orehe, ali oljke in slanico v kateri so bile vložene,sušen paradižnik, pač vse je odvisno od želje in okusa.
Ni komentarjev:
Objavite komentar