Ribez- iz njega skuhana marmelada je malo bolj kisla (domači je ravno zaradi tega ravno ne obožujejo), čudovite barve in zelo uporabna za razna peciva predvsem pa piškote ker se kiselkast okus čudovito dopolnjuje s sladkobo piškotov.
Maline- ta marmelada božansko diši in ko jo kuham se težko zadržim, da je že med pripravo ne namažem na kruh. Za mene ena najboljših marmelad.
In potem še borovnice ter iz njih skuhana marmelada temno modre barve dišeča in aromatična. Zelo dobra kot namaz na palačinke ali pa samo kar tako na sveže pečenem domačem kruhu z domačim maslom ...njami...
Kuhanje vseh treh marmelad in ker jih jaz še vse pretlačim skozi sito, da v njih ni sledu nikakršnih pešk, kaj pešk malih majčkenih peškic (hišni izbirčneži) je takrat v kuhinji prava packarija, vendar so pa dobre in predvsem domače.
Meni je pa kar škoda delati marmelado iz nabranih borovnic. Letos sem bila kar pridna, kar se nabiranja tiče, vsi skupaj pa smo jih tudi zelo pridno in hitro pojedli.
OdgovoriIzbriši