četrtek, 31. oktober 2013

Cimetovi polžki

Ko si zaželim nekaj sladkega, pa da ni povezano z dolgim stanjem za delovnim pultom spečem cimetove polžke. Naredim čisto enostavno vzhajano testo. Če želimo da je dalj časa sveže dodamo testu malo več rumenjakov in stopljenega masla. Testo pokrijem da vzhaja, nato pa ga razvaljam, premažem z zmesjo umešanega masla in mletega sladkorja ter potresem z rozinami (predhodno namočenimi v rum in limonin sok) in cimetom. Testo zavijem v dolg svaljk, katerega potem narežem na pribljižno 1,5 cm debele rezine, katere položim na pekač prekrit s peki papirjem. Pustim jih kakšnih 10 minut, nato pa premažem z mlekom in pečem na 200 stopinj, da dobijo zlatorumeno barvo.
Njami...




1 komentar:

  1. Mmm, slastni izgledajo! Jaz sem se enkrat lotila podobnih z borovnicami, ko je bila sezona. Bom pa preizkusila tvoj nasvet z rumenjaki in maslom, da dlje ostanejo sveži

    OdgovoriIzbriši